Träningsbanor

Driver Academy har möjlighet att använda på flera banor och övningsområden, både i Sverige och utomlands. Träningen anpassas efter förarnas önskemål och förutsättningar samt de förhållanden som banan har, med fokus på säkerhet och riskminimering.

Malmby Fairgrund

På eventbanan Malmby Fairgrund kan träning av sportbilar ske på ett säkert och varierat sätt då det är plana ytor även utanför banan och det finns många varianter av slingor och kurvor som kan kombineras på olika sätt. Förutom den drygt 2 km långa start- och landningsbanan består banan av en parallell taxibana samt slingor i båda banändarna. Ett varv runt slingorna ger en utmanande och rolig bana på nästan 1 km. Använder man också start- och landningsbanan och utnyttjar slingorna ytterligare så går det att få en mycket bra banslinga på flera kilometer. Kika gärna på deras anläggning på www.malmby-fairground.se

Mamlby

 

 

Trosta Park

Trosta Park, fem minuter från Arlanda flygplats, finns en av Sveriges modernaste test och trafikbanor. Övningsbanan är av hög kvalitet och erbjuder möjligheter till många olika övningar som bygger upp förarens kunskap om både sig själv och sin bil. Banan kan användas så att den totala längden är 2,3 kilometer vilket ger en stor variationen av kurvor, raksträckor och hastigheter.

För att testa bilens gräns på ett säkert sätt i låga hastigheter finns det möjlighet att använda sig av en bevattnad asfaltsyta. En sträcka på banan kan även användas som halkbana där man på sommartid kan erbjuda körning på en simulerad vinterväg eller en regnvåt höstväg.

Anläggningen har eventhall och konferensrum vid depåområdet och en terrass med utsikt över banområdet. 

På bilden nedan är inte den senaste banslingan med.

 Trosta flygbild

 Trosta pitlaneTrosta konferens

Arlanda Test Track

Nära Arlanda flygplats ligger Drive Lab Stockholm och Test Track 1 och 2. Vid banorna finns utbildningslokal och fikarum med utsikt över övningsområdet.

Driver Academy har samarbete med Arlandastad Holding AB och Training Partner AB och har tillgång till Test Track 1 och 2 för tränings- och bilevents.
 

Test Track 1

testtrack-1-arlanda large

Vägbeskrivning från E4:an
Sväng av mot Arlanda Flygplats. Ta första avtagsvägen åt höger, väg 273 mot Almunge. I första rondellen, håll till höger mot Rosersberg. Vid T-korsning håll höger mot Rosersberg. Sväng sedan höger vid Nybygget och skylt Test Track 1. Följ den lilla vägen tills du kommer fram till den inhängnade banan på höger sida. Grinden finns i slutet av banområdet.   

Test Track 2

testtrack-2-arlanda large

Vägbeskrivning från E4:an
Sväng av mot Arlanda Flygplats. Ta första avtagsvägen åt höger, väg 273 mot Almunge. I första rondellen, håll till höger mot Rosersberg. Vid T-korsning håll höger mot Rosersberg. Håll sedan utkik till höger. Efter ett stört rött staket på höger sida finns en skylt Test Track 2. Sväng av till höger på en liten avtagsväg med grind. Välj vänligen inte Norrsundavägen förbi Skoby på varken dit- eller hemresan.

Sök på sidan

Kontakt

  • +46(0)70-373 48 00
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright © Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | A | C | Producerad av Next Step Media