• orsa 2017

Orsa Sportbilsfestival - alltid helgen efter midsommar

Vi tackar alla sportbilsägare för en fantastisk helg i Dalarna 2017. Inom kort hittar Ni här hela programmet för 2018 med nyheter som kvällsaktiviteteten "Det SVÄNGER på Udden" - en helkväll i folkparkskänsla med livemusik och dans!  

Hälsningar från Driver Academy  

______________________________________________________________________________

 

Boka in helgen efter midsommar, 30 juni - 2 juli, för då kör vi tredje året av Orsa Sportbilsfestival! Sportbilar besöker oss från hela Sverige riktig folkfest med allt vad Dalarna har att erbjuda. Följ med på en hel helg med aktiviteter och lördagens festival där bilentusiaster, klubbar och företag träffas - alla med sikte på sportbilar: 

 • sportbilar från Sveriges bilklubbar
 • provkörningar av nya sportiga bilar
 • medåkning i extrema sportbilar
 • Tävlingen Gasaloppet pågår under dagen och årets vinnare utses!
 • spännande produkter/tjänster till din bil
 • sportbilstillbehör på mässområdet
 • sportbilsutställning där du självklart tar med din egen sportbil!

Ta del av underbara minnen från i Orsa Sportbilsfestival. Se filmen här

Helgens program

Fredag - "Prova på" Gasaloppet och middag med musikquizz på Udden

På fredagen är har alla möjlighet att prova på aktiviteten Gasaloppet på flygrakan medans det på lördagen är tävling som gäller och en Gasaloppsmästare som ska utses.

Fredagen 30 juni kl. 12-15.00 kan alla ”prova på” Gasaloppet och möjlighet att testa banan, en och en. Fredagens körningar är kostnadsfria men en SMA-försäkring krävs (löses på plats). Ingen officiell tidtagning sker och föranmälan krävs. För anmälan och mer information, klicka HÄR.

På fredagskvällen klockan 19.00 samlas vi på en middag med Moraeus musikquizz på Brasserie Udden vid Orsa camping. Det blir ett smörgåsbord med lokala produkter och fyllt med sommarens alla smaker - Gravad och rökt lax, inlagda sillar och strömming, färsk potatis, gräddfil, gräslök, ägg, plockad sallad, rödbetor, sparris, rostbiff, rökt kalkon, lufttorkad skinka, vilt paté, ostar från Hansjö ostmejeri, syrad kål från solsyran i Orsa, fikonmarmelad, vindruvor, päron och flera olika sorters bröd och kex. Vår partner Grönklittsgruppen ordnar med skjuts upp till Grönklitt från Orsa vid tillställningens slut. 

 • Prova på "Gasaloppet" på Tallhed - föranmälan krävs
 • Middag på vackra Udden med musikquizz klockan 19.00 - Boka redan nu (se bokning nedan), begränsat antal platser. Kostnad 295:- per person.

Lördag - Festivaldag på Tallhed

 • Festivaldag på Tallhed med sportbilar från Sveriges bilklubbar och spännande produkter/tjänster på utställningsområdet. Självklart tar med din egen sportbil och deltar i utställningen!
  Kom och njut av sportbilar i alla färger och modeller - vilken blir din favorit?
 • Aktiviteter för både stora och små sportbilsentusiaster, sås som provkörningar, medåkning i extrema sportbilar och tävlingen Gasaloppet pågår under hela dagen!  
 • Funderar du på att bli sportbilsägare så kan du få svar på alla dina frågor under dagen av auto motor & sports redaktion och kända racingteam. Passa på att fråga dem om deras upplevelser! 

Anmälan till årets tävlig: Gasaloppet - Kontroll, precision och full fart!

På festivaldagen, 1 juli, kör vi premiär på Gasaloppet! Här kan ALLA sportbilar tävla emot varandra under samma premisser. Det ekipage som har minsta marginal mellan sina två körningar vinner! Efter många förfrågningar öppnar vi upp möjligheten för alla med sportbil att anmäla sig och utökar fältet med fler bilar. 
Att få höra och se sportbilar i full fart är en enorm njutning men att själv få prova på med sin egen bil är ytterligare en utmaning och upplevelse.

För anmälan och mer information om Gasaloppet på Tallhed: klicka HÄR.

hemsida
Fotograf: James Holm                                                          

Lördag kväll - FestivalmIddag på Grönklitt

På lördag kväll klockan 19.00 öppnas dörrarna till festivalmiddagen på Grönklitt. Då samlas vi alla och njuter av utsikten i vacker fjällmiljö, äter gott och rockar loss till underhållningen av både kända och okända lokala förmågor! En kväll att minnas med en av Dalarnas finaste utsikter! 

Vi bjuds på en grillbuffè - grillade godsaker såsom biff, kyckling, fläsk och olika sorters korvar. Till detta serveras en tillbehörsbuffé med mängder av sallader, såser och potatistillbehör.
En kväll att minnas med en av Dalarnas finaste utsikter.

Boka plats på festivalmiddagen redan nu (se bokning nedan) då lokalen har begränsat antal platser. Kostnad 395:- per person. 

Söndag - sportbilstur med hjärta och själ i Dalarna

På söndagen låter vi våra fina sportbilar rulla genom vackra vyer och besöker platser med både hjärta och själ från Dalarna. Turerna startar i Grönklitt och går först igenom Orsa innan man fortsätter till besöksmålen.

Årets besöksmål innehåller en härlig blandning av tradition, smaker från Dalarna och racing:

- På Björgården i Övre Gärdsjö, Rättvik, får du ta del av lokalproducerade produkter och hantverk av bästa kvalitet. Gården är ett eko-drivet lantbruk med frukt och bärodling, eget syltmakeri och gårdsbutik. Dalapälsfår betar runt gården och ger vackra skinn som säljs i butiken. Gårdens fika och hemlagad lunch finns på plats att njuta av!

- Hos Nils Olsson dalahästtillverkning i Nusnäs möts Ni av lång tradition & hantverk. Se tillverkning och målning av hästar av alla dess slag. Dessutom finns ett stort sortiment av produkterna från Morakniv.

- Rättvik Gokartbana erbjuder en racingupplevelse på en riktigt rolig och utmanande bana. Banan är en av Europas längsta och är anlagd i en kuperad terräng vilket gör att färden inte bara går längs snabba raksträckor, chikaner och hårnålskurvor, utan även genom hisnande upp- och nedförsbackar. Ny asfalt och curbs ger känsla av riktig banracing!

- Hos Hansjö mejeri finns hela livsmedelskedjan att ta del av på gården, från ko till ost. Här sker tillverkning och försäljning av ädelost, hårdost, filmjölk och färskost. Alla produkter tillverkas på KRAV-godkänd mjölk och korna mjölkas i en mjölkrobot med så kallad ”fri kotrafik”. Det innebär att kon hela tiden får välja om hon ska äta, vila eller mjölkas. Smaka på ostarna Hansjös Tindra, Lilja eller Svartros! 

I länken nedan väljer Du vilken sportbilstur som du vill vara med på och anmäler ditt intresse. Då antalet deltagande sportbilar är en viktig parameter i planeringen av turerna uppskattar vi din föranmälan.

För anmälan och mer information, klicka HÄR.

Varmt välkomna njuta av Dalarnas traditioner och aktiviteter

 W3A9929         W3A0310
Fler fina bilder från dagen längst ner på sidan, tagna av James Holm och Kola Productions.

Bokning av boende och middagar

Under helgen förvandlas Grönklitt till en sportbilsby där alla klubbar och sportbilsentusiaster samlas. Här finns fint boende i stugor och vandrarhem där du kan ha din bil parkerad intill stugan och med gångavstånd till kvällens festivalmiddag. Campingyta finns. Det kommer att finnas transport mellan boendena och festlokalen vid behov. Uppge kod SPORTBIL 17 vid bokning för att få festivalens rabatt!

För bokning av boende, frukost, fredagens middag på Udden och lördagens festivalmiddag på Toppstugan, klicka HÄR – allt finns på samma sida!

Vill ni endast boka middagar eller vid frågor kontakta 0250-462 00 alternativt maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boka redan nu in datumet och resan till årets sportbilsfestival och hjärtinnerligen välkommen igen till Orsa!

Festivalinformation

Datum: 30 juni - Prova på Gasaloppet på Tallhed, Middag på Udden med musikquizz
1 juli - Festivaldag på Tallhed, tävlingen Gasaloppet pågår och årets vinnare utses, middag på Toppstugan i Grönklitt med underhållning
2 juli - Sportbilstur till besöksmål i Dalarna

Information för besökare på festivaldagen lördag
Plats:
Tallheds Flygfält, Orsa
Öppettider: Lördagen 10-16.00
Entré besökare: Förare 200 kr (inkluderar en provprenumeration på tre nummer av auto motor & sport), passagerare 100 kr, barn under 15 år gratis. I entrépriset ingår parkeringsplats inne på festivalområdet.
Entré besökare med sportbil: 150 kr per bil (inkluderar en provprenumeration på tre nummer av auto motor & sport till föraren). I entrépriset ingår parkeringsplats inne på festivalområdet på sportbilsparkeringen. 

Kontant betalning: På grund av begränsad kapacitet av betalning med betalkort är det önskavärt att entréavgiften betalas med kontanter, allt för att inpasseringen till festivalområdet ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

Vad räknas som en sportbil på sportbilsfestivalerna?
Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär.

Entré bilklubbar: Se nedan under rubriken "Bilklubbar".

Huvudpartners

circle k logo detail    Grönklittsgruppen liggande 

 ams logo        Orsavapen

Partners

kaptens motor       

Bilklubbar

Nu tar vi emot anmälningar av Din bilklubb till årets festival. Som anmäld klubb bokar vi en plats till Er på flygfältet på lördagen och självklart är Ni en del i festivalmiddagen. Om din bilklubb inte är anmäld, kontakta oss.
Om du anländer med din anmälda bilklubb är entrépriset till lördagen på Tallhed 100 kr per bil (inkluderar en provprenumeration på tre nummer av auto motor & sport). Anmälda bilklubbar stannar med fördel kvar på området under festivalens öppettider så att alla besökare för njuta av bilarna.

2017 anmälda bilklubbar 
  Skaraborgs SVK Alfa triangel   MG   Corvette logo1 950px    FCS    LCCS logo web
Porsche   
viper  bmw club sweden hr jpeg  kilroy  Camaro Club Logo jpgMiata club of swedenbentleyKSBV Logga Webb logga genomskillning 140226  Mustang ny

 

 

Pressmaterial

Banner för nedladdning till era hemsidor - Klicka HÄR

Hitta hit

Bildgalleri Orsa 2015

Sök på sidan

Kontakt

 • +46(0)70-373 48 00
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright © Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | A | C | Producerad av Next Step Media