VÄLKOMNA ALLA SPORTBILSÄGARE & BILKLUBBAR

En longweekend i hjärtat av Dalarna fylld med sann gemenskap och glädje

I denna magiska midsommartid bjuder Dalarna in Sveriges sportbilsvänner till dagar fyllda med gemenskap och glädje, där vi tillsammans upptäcker Dalarna. Med Tällberg och Leksand som utgångspunkt har vi nära, genuina och äkta upplevelser redan inpå stugknuten.

PROGRAM 2023 – DALA DIAMONDS ARE FOREVER

Årets tema: Bond in Dalarna

Med årets BOND-tema kommer spännande, oväntade och traditionsenliga upplevelser blandas med mat, sportbilar och musik i andan – Dala Diamonds Are Forever! Bokning av paket sker längst ner på sidan.

Festivalpaket

PAKET 1 – onsdag till söndag

Detta paket erbjuder upplevelser i Dalarna som sätter extra guldkant på tillvaron. Tillsammans upptäcker vi vackra vyer från både från bil och båt och njuter av kulinariska smakkombinationer som öppnar upp nya dimensioner! 

Onsdag 28 juni – BOND OCH BUBBEL

Från 15.00 är Ni välkomna att checka in och få tillgång till era rum. Det finns även möjlighet att bada och basta på hotell Gyllene Hornets SPA för Er som bor där eller på Klockargården under er vistelse.

18.00 Välkommen till Dala Sportbilsfestivals weekend med BOND-tema

18.30 Välkomstmiddag, 3 rätters, med tillhörande champagneprovning till alla rätter (dryck till champagneprovningen ingår i paketet)

Torsdag 29 juni – DALAÄLVEN BJUDER UPP

07.30 – 09.15 Frukost

09.15 – 10.15 Hälsopromenad – Vi väcker dagen med enkla rörelser och ett leende. Vi utgår från Klockargården och går en tur i Tällberg.

11.00 Ett utvalt besök i Leksand – där en av alla Leksands eldsjälar ger oss en inblick i sin spännande vardag.

12.30 Lunchkryssning på Dalälven – båten Gustav Wasa bjuder oss på ett annat perspektiv av Dalarna med spännande historier och en härlig lunch, till sjöss. 

PAKET 2 – torsdag till söndag börjar här

18.00 Presentation av det lokala bryggeriet Oppigårds med tillhörande 2-rätters middag med matchande öl (dryck till öl-provningen ingår i paketet)

Fredag 30 juni – MYCKET MERA MORA

07.30 – 09.30 Frukost

09.30 – 16.30 Sportbilstur med fokus på Mora och vackra Siljan. Flera spännande besök, exempelvis guidning och lunch på Zorngården ingår.

PAKET 3 – fredag till söndag börjar här

Fredag 30 juni – WELCOME WARM UP 

Från 15.00 är Ni välkomna att checka in och få tillgång till era rum. Det finns även möjlighet att bada och basta på hotell Gyllene Hornets SPA för Er som bor där eller på Klockargården under er vistelse.

18.00 – 18.30 Warm up inför helgens Sportbilsfestival

18.30 – 21.00 2 rätters dinner från Bond till Bonde

21.00 – 23.00 MORAEUS vs BOND i ett laddat musikquiz

LÖRDAG DAG 1 juli – FESTIVALDAG LEKSAND

Tegera Arena – vi fyller till bredden med bilar

Under lördagen firar vi festivaldag inne i Leksand med alla våra sportbilar. Att se alla olika, på sitt sätt unika bilar, samlade på ett och samma ställe är en mäktig upplevelse. Här presenteras nya bilmodeller, utställare med fokus på bil- och livsstil och prisutdelning av ”folkets finaste bil”, Kalle Moraeus val och ”dagens glädjespridare”. Alla anmälda bilklubbar har en bokad utställningsyta som gärna smyckas med flaggor och tält. För mer info, se höger kolumn (mobilvy, scrolla längre ner).

Centrumtorget – rullande showroom

På lördag förmiddag, mellan 10.00 till ca 12.30 visar utvalda sportbilar och bilklubbar upp sig på Torget mitt i centrum. Varje klubb får en egen slot-tid och får hjälp av en lots att åka i parad till torget samt parkera i en snygg uppställning mitt i stan! Tider och logistik för intervjuer presenteras under fredag kväll. För mer info, se höger kolumn (mobilvy, scrolla längre ner).

Kortege – vi rullar genom Leksand

Som avslutning rullar vi genom och ur Leksand i en gemensam publik kortege mot Tällberg. Kartan presenteras under fredag kväll.

Hantverksbyn och spa i Tällberg

16.00 – 17.30 Under eftermiddagen är hantverksbyn i Tällberg, flera lokala hantverkare som finns på innergården på Klockargården, öppet för oss. 

Det finns även möjlighet att bada och basta på hotell Gyllene Hornets SPA för Er som bor där eller på Klockargården under er vistelse.

LÖRDAG KVÄLL – FESTIVALMIDDAG

Festivalmiddag Casino Royale med musikshow

18.00 – 21.00 Vi startar kvällen med en rungande champagneskål och njuter sedan av en 3-rätters festivalmiddag på Klockargården. Därefter kan inget stoppa oss från släppa loss festen “Shaken not stirred” – med gäster, musikshow och dans. 

Vi toppar med prisutdelningen 2022 med ”festivalens bilklubb”.

Bilklubbarna får gärna nyttja tillfället att kliva upp på festivalscenen, där allt kan hända!

SÖNDAG – UTVALDA PÄRLOR I BYGDEN

Sportbilsturer i Dalarna 2 juli

Som avslutning på denna vistelse i Dalarna besöker vi utvalda pärlor i Dalarna. Våra besöksmål är av olika stil med den gemensamma nämnaren ”ett genuint och brinnande engagemang” som de mer än gärna delar med sig av till oss! 

Söndagens sportbilsturer presenteras här närmare inpå eventet. 

07.30 – 09.30 Frukost

10.00 – 11.00 Historisk byvandring med guide i Tällberg 

11.00 Utcheckning 

12.00 Sportbilsturer där vi besöker utvalda pärlor i Dalarna (program kommer närmare inpå eventet)

BOKNING AV WEEKENDPAKET

Innehållande boende, middagar och alla aktiviteter

Ni hälsas varmt välkomna till Tällberg, till hotellet Klockargården och Gyllene Hornet (som ligger 200 m från Klockargården), där njuter vi av fint hotellboende med dalakänsla, svängiga musikevenemang och en sportbilsparkering runt hotellen som förhöjer den redan underbara utsikten!

För frågor kring bokningen, kontakta receptionen.
E-mail: info@klockargarden.com
Telefon: +46 (0)247-502 60
Kika på Klockargårdens hemsida HÄR

För frågor kring festivalens program, kontakta: Veronica Moraeus
070-373 48 68, info@driveracademy.se

Via knapparna nedan bokar Ni Ert paket!    

Mer om Tällberg by – fylld av hantverk

Tällberg har ett stort utbud av hantverksbodar och mysiga kryp in.

Mer om dessa butiker och platser finner Ni på den här länken – TÄLLBERGSKARTAN

ANMÄLDA BILKLUBBAR 2023

ANMÄL DIN BILKLUBB

Nu tar vi emot anmälningar av Din bilklubb till årets festival! Som anmäld bilklubb kan alla medlemmar ta del av allaaktiviteter och får självklara utställningsplatser på lördagens evenemang. Ni anmäler Er genom att skicka in formuläret nedan, så återkommer vi med mer information.

Anmäl Din bilklubb till Dala Sportbilsfestival HÄR

BILDER FRÅN FESTIVALEN

LÖRDAG 1 juli – FESTIVAL I LEKSAND

På Tegera Arena, med gångavstånd från torget, står alla bilarna utställda under dagen. Alla anmälda bilklubbar har en bokad utställningsyta som gärna smyckas med flaggor och tält.

Att se alla olika, på sitt sätt unika bilar, samlade på ett och samma ställe är en mäktig upplevelse. Här presenteras nya bilmodeller, utställare med fokus på bil- och livsstil och prisutdelning av ”folkets finaste bil”, Kalle Moraeus val och ”dagens glädjespridare”.

Alla ytor runt arenan fylls med sport- och entusiastbilar och bilar från regionen bidrar till den fina utställningen och den härliga gemenskapen på Tegera Arena.

Tider och logistik för avfärd lördag morgon från Klockargården till Tegera Arena presenteras under fredag kväll.

07.30 – 09.30 Frukost
Ca 08.00 – 09.00 Gemensam a
vfärd från Klockargården till Leksand, Tegera Arena
10.00 Den publika festivalen öppnar
Ca 15.30 Gemensam kortege genom Leksand tillbaka till Tällberg 

Plats och öppettid: Tegera Arena i Leksand 10-15.30

På lördag förmiddag, mellan 10.00 till ca 12.30 visar utvalda sportbilar och bilklubbar upp sig på Torget mitt i centrum. Varje klubb får en egen slot-tid och får hjälp av en lots att åka i parad till torget samt parkera i en snygg uppställning mitt i stan! Information om hur många bilar per klubb och vilken tid under dagen detta sker, skickas till klubbens kontaktperson. Här sker även intervjuer, så det är bra att klubben utsett intervjuperson innan ni rullar in!

Plats och öppettid: Torget i Leksands centrum 10-12.30