DALA SPORTBILSFESTIVAL I LEKSAND

Dagen som är fylld med bilar och folkfest i hjärtat av Dalarna!

Dala Sportbilsfestival är den återkommande folkfesten som erbjuder det bästa av sportbilar och det bästa av Dalarna – alltid helgen efter midsommar i Leksand! Här hittar alla – stora som små sportbilsentusiaster – sin favorit!

När sportbilar från hela Sverige besöker Leksand och på Tegera Arena lördagen den 2 juli kan hela familjen kan njuta av sportbilsutställningen – olika färger, former och märken på sportbilar – från raka 4:or till V12 och elhybrider.

PROGRAM FÖR PUBLIK

LEKSAND GOES SPORTBILAR 2 JULI

NYHET – JAS 39 Gripen flyger över Leksand

Flygvapnet ligger alltid steget före! Som en hejdundrande start på festivaldagen, lördagen den 2 juli, så flyger uppvisningspiloten Major Henrik ”SUNSHINE” Björling med kollega i rote med två JAS39 Gripen över Leksand.
När och var: 09.30 över Leksand. Inställt vid olämpligt flygväder.

Tegera Arena – vi fyller till bredden med bilar

På Tegera Arena, med gångavstånd från stadens gemytliga centrum, kommer sportbilar från hela Sverige att förgylla platsen i festivalens bilutställning. Att se alla olika, på sitt sätt unika bilar, samlade på ett och samma ställe är en mäktig upplevelse.

Plats och öppettid: Tegera Arena 10-15.30

Under dagen sker det fullt av aktiviteter att följa med på:

  • Sportbils- och entusiastfordonsutställning
  • Speciellt inbjudna gästbilar och spännande intervjuer pågår hela dagen, som ett exempel kommer en av Sveriges kändaste bilbyggare på besök: Lukas Kooz med sin Deadpool-design!
  • Bilklubbar presenterar sina modellutbud
  • Godisrace
  • Utställare med fokus på bil- och livsstil
  • Gästande folkmusikartister från Leksands Musikverkstad
  • Avstressande yoga med författaren, yoga- och meditations läraren Tanja Dyredand
  • Prisutdelning av årets vinnande bilar: ”folkets finaste bil”, Kalle Moraeus val och ”dagens glädjespridare”
  • Livesändning så att man enkelt kan följa höjdpunkterna i sin mobiltelefon. Ladda ner QR-koden högst upp till vänster på denna sida.
Centrumtorget – rullande showroom under förmiddagen

Torget, mitt i centrum, förvandlas under dagen till ett showroom för utvalda sportbilar och bilklubbar. Detta kan du även följa i vår livesändning. Hur Du hittar livesändningen kommer vi att informera om här i god tid innan eventet.

Plats och öppettid: Torget i Leksands centrum 10-12.00

Passa på att upptäck hela Leksands centrum under dagen – ta en promenad till torget, se sportbilarna glida på gatorna, smaka på mat- och fikaställen och ta en titt i alla genuint trevliga butikerna! Få inspiration på denna länk: https://www.visitdalarna.se/leksand

PROGRAM FÖR BILKLUBBAR OCH SPORTBILSÄGARE

Upptäck Dalarna – WEEKEND med guldkant

Vi välkomnar alla Sveriges bilklubbar och sportbilsägare till en långhelg fylld med mat, musik, mående och motorer! Årets festivalpaket innehåller aktiviteter redan från onsdagen, för att fånga så mycket av Dalarna som möjligt.

Sportbilar från regionen – ställ ut din bil eller anmäl din bilklubbb

Ställ ut din sportbil eller entusiastfordon och tävla om priset ”folkets finaste bil”!

Alla regionens sport- och entusiastbilar* är självklart varmt välkomna att deltaga i utställningen och den härliga gemenskapen på Tegera Arena. Tillsammans med Åkdon och Termos i Leksand bjuder vi in alla! Vi ser gärna att du är på plats under eventets öppettider, lämna gärna ett telefonnummer synligt i rutan så att vi kan ringa in dig för en intervju om det finns plats i programmet.

Plats och öppettid: Tegera Arena i Leksand 10-15.30
Inträde: Fri entré, vi verkar för ett trevligt och öppet event tillgängligt för alla.

*Vad räknas som en sportbil på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär och en intressant bil för publiken att se.

*Vad räknas som ett entusiastfordon på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag ett fordon som Du vet att våra besökare kommer tycka är trevligt att se på. Oavsett om den är äldre eller ny, byggd av Dig själv eller någon annan så är fordonet i ett mycket fint skick.

Anmäl din regionala bilklubb till endast bilutställningen på Tegera Arena

Genom att anmäla din regionala bilklubb via formuläret nedan så får klubben en egen yta att parkera på tillsammans på Tegera Arena under lördagen. Vi ser gärna att du är på plats under eventets öppettider, lämna gärna ett telefonnummer synligt i rutan så att vi kan ringa in dig för en intervju om det finns plats i programmet.

Plats och öppettid: Tegera Arena i Leksand 10-15.30
Inträde: Fri entré, vi verkar för ett trevligt och öppet event tillgängligt för alla.

Anmäl Din bilklubb till Dala Sportbilsfestival HÄR

FESTIVALINFORMATION

PUBLIK

DATUM: 2 JULI 2022

PLATS: Tegera Arena i Leksand 10-15.30, Torget i Leksands centrum 10-12.00

INTRÄDE: Fri entré, ett trevligt och öppet event tillgängligt för alla

PROGRAM: Se bild till vänster

LIVE-SÄNDNING

Dagens folkfest livesänds – ett plus för dig som inte kan vara på platsmen även för dig som är publik på eventet då du hör och ser alla intervjuer! Du hittar livesändningen här via denna QR-kod eller på vår facebooksida: Dala Sportbilsfestival

SPORTBILSÄGARE WEEKEND

DATUM WEEKEND: 29 JUNI – 3 JULI 2022
PROGRAM WEEKEND: Klicka HÄR

SPORTBILSÄGARE/KLUBB FRÅN REGIONEN

DATUM UTSTÄLLNING: 2 JULI 2022
PROGRAM: Information finns nedan på denna sida.

ANMÄLDA BILKLUBBAR 2022

BOKA ER BILKLUBB OCKSÅ – KONTAKTA OSS NU!

SAMARBETSPARTNERS

VILL DU VARA UTSTÄLLARE – TVEKA INTE ATT HÖRA AV DIG!

BILDER FRÅN FESTIVALEN