DALA SPORTBILSFESTIVAL TAR PAUS ÄVEN 2021

Men 2022 rullar vi in i Dalarna igen, från Sveriges alla hörn. Eller hur sportbilsvänner?

Säsong 2021 har börjat tufft för oss som längtar att träffas med våra sportbilar. Även detta året är vi därför tvungna att skjuta fram Dala Sportbilsfestival ett år framåt i tiden. Våra gästvänliga hotellpartners i Tällberg kommer även detta året att erbjuda sportbilsgäster ett extra fint helgerbjudande, till er som ändå vill njuta av Dalarna helgen efter midsommar!

KLICKA HÄR för att komma till paketet.

TACK FÖR ALLT, LEKSAND-TÄLLBERG-INSJÖN

Av hela vårt hjärta vill vi tacka Leksands kommun och alla andra partners som gör att känner oss varmt välkomna tillbaka 2022. Och till er sportbilsvänner, varje hejarop som vi fått under denna annorlunda tid värmer ända in i själen. Det är ni som är hela showen!

Driver Academy med arbetsteam hälsar alla varmt välkomna tillbaka 2022 och önskar er en fin sportbilssäsong!

Festivaldagar fyllda med bilar och folkfest i hjärtat av Dalarna

Helgen efter midsommar rullar sportbilar från hela Sverige in i Leksand-Tällberg-Insjön och bjuder in till sportbilsfestivalens sjätte år! Upplev dagar fyllda med sportbilar av alla dess slag och aktiviteter för stora och små bilentusiaster just när Dalarna är som vackrast.

PROGRAM FÖR BILKLUBBAR OCH SPORTBILSÄGARE

WEEKEND I VACKRA DALARNA

Vi välkomnar alla Sveriges bilklubbar och sportbilsägare till en helg fylld med mat, musik och motorer! Årets festival innehåller aktiviteter redan från torsdagen, för att fånga så mycket av Dalarna som möjligt.

PROGRAM PRESENTERAS SENARE I VÅR!

Klicka HÄR för att komma till anmälan och program.

PROGRAM FÖR PUBLIK

LÖRDAG: LEKSAND GOES SPORTBILAR

UPPLEV EN HELDAG DÄR LEKSAND FYLLS MED SPORTBILAR

Centrumtorget – rullande showroom

Torget, mitt i centrum, förvandlas under dagen till ett showroom för utvalda sportbilar och bilklubbar. Här kan alla höra intervjuer, komma nära och titta på sina favoriter och ställa frågor till specialisterna – ägarna av dessa pärlor!

Plats och öppettid: Torget i Leksands centrum 10-15.00
Inträde: Fri entré

Föreställning: 10 år med Ronnie Peterson

Ett personligt och gripande inside-porträtt där journalisten och fotografen Kenneth Olausson, som tillbringade 10 år med sin vän på banan och i depån, berättar om tiden när Ronnie utvecklades till en av världens främste racerförare.

Dalarna och Sverige får en ny chans! Kenneth har endast en gång tidigare framfört denna föreställning i Berwaldhallen i Stockholm (2019) och nu berättar han igen om hans nära relation med Sveriges största motorstjärna.

Under lördagen visas två föreställningar i Sveasalen i Leksand. För ett fantastiskt bildspel, mer information och köp av biljetter – KLICKA HÄR 

Tegera Arena – vi fyller till bredden med bilar

På Tegera Arena, med gångavstånd från torget, står alla bilarna utställda under dagen. Att se alla olika, på sitt sätt unika bilar, samlade på ett och samma ställe är en mäktig upplevelse. Här presenteras nya bilmodeller, utställare med fokus på bil- och livsstil och prisutdelning av ”folkets finaste bil”, Kalle Moraeus val och ”dagens lyckopiller”. Vem blir årets vinnare av medåkning i en sportbil?

Alla regionens sport- och entusiastbilar* är självklart varmt välkomna att deltaga i utställningen och den härliga gemenskapen på Tegera Arena.

Plats och öppettid: Tegera Arena i Leksand 10-15.30
Inträde: Fri entré

*Vad räknas som en sportbil på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär och en intressant bil för publiken att se.

*Vad räknas som en entusiastbil på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag en bil som Du vet att våra besökare kommer tycka är trevligt att se på. Oavsett om den är äldre eller ny, byggd av Dig själv eller någon annan så är bilen i ett fint skick.

SÖNDAG: HJULTORGETS SHOWRACE

VÄLKOMMEN TILL RACEFEELING MED DEPÅ, HÖR OCH SE DE HÄFTIGA SPORTBILARNA IN ACTION OCH NJUT AV BILUTSTÄLLNING

Showrace ”Gasaloppet” med depå och racefeeling

I Insjön, på Hjultorget, välkomnas Ni till festivalens showrace! Utvalda, riktigt häftiga bilar, deltar i uppvisningsracet och Ni har möjligheten att ta del spänningen, höra de fantastiska motorerna och heja fram ekipagen!

På Torget finns mat, fika och trevliga affärer med specialerbjudanden under dagen. Allt omringas av bilutställning skapad av Sveriges bilklubbar fina pärlor.

Datum:
Plats och öppettid:
Inträde: 

INFORMATION PUBLIK

DATUM: 1 – 3 JULI 2022
PLATS: Leksand, Tällberg och Insjön

BILKLUBBAR 2020

BOKA ER BILKLUBB OCKSÅ – KONTAKTA OSS NU!

SAMARBETSPARTNERS

VILL DU VARA UTSTÄLLARE – TVEKA INTE ATT HÖRA AV DIG!

BILDER FRÅN FESTIVALEN