SPORTBILSDAGEN 2021 – PUBLIKT EVENT INSTÄLLT

MEN VI ERBJUDER SPORTBILSENTUSIASTER ETT TREVLIGT HELGPAKET I VÄSTERVIK!

Sportbilsdagen är en folkfest där det är publiken och sportbilsägarna som tillsammans skapar den härliga stämningen i skärgårdsstaden Västervik. På grund av pandemins restriktioner och svårigheten att förutse och därmed planera, kommer det publika evenemanget kring 2021 års sportbilsdag att ställas in. Folkfesten får vänta till 2022, då vi satsar på att slå upp portarna igen!

Däremot vill vi välkomna er sportbilsägare till en sportbilshelg, där vår hotellpartner erbjuder ett härligt boende- och middagspaket och vi tillsammans under lördagen upptäcker några av Tjustbygdens intressanta utflyktsmål och njuter i våra sportbilar av dess vackra landskap. Kika och boka vårt erbjudande nedan!

PAKET FÖR SPORTBILSÄGARE

PROGRAM BILKLUBBAR OCH SPORTBILSÄGARE: WEEKEND VID OSTKUSTENS PÄRLA

Vi välkomnar alla Sveriges sportbilsentusiaster till en weekend i Ostkustens pärla där varje dag fylls med smakprov från Tjust skärgård – både kultur, traditioner och nya spännande satsningar!

På fredagen välkomnas Ni till Ostkustens pärla med en härlig middag och musikquizz med sött och salt från havet på Stadshotellet, precis bredvid hamnområdet där lördagens folkfest med stadsrace går av stapeln.

På lördagen välkomnas alla, stora som små, till en folkfest mitt i skärgårdsstaden Västervik. Bilklubbar och sportbilar står parkerade i hela eventområdet, på Hamnplan med havet som granne. Samtidigt pågår stadsracet för full fart, musiken rullar över hamnen och matdueller in action! Vi avslutar dagen med en middag och musikshow, med ingen mindre än Kalle Moraeus som gästartist!

Med mat och musik i en härlig blandning delas priser ut, bland annat årets prisnyhet ”Kalles bästa”.

Söndagen erbjuder besök på trevliga och sevärda platser i inne i staden Västervik och efter en god avslutningslunch kör vi den traditionsenliga sportbilskortegen genom staden. Med glada hejar-rop och vinkningar blir detta avslutningen på helgen!

Nu kan Ni boka ert helgpaket och börja planera turen till Ostkustens pärla!

För mer information kring programmet, tider, anmälan samt bokning av helgpaket (boende, middagar och entré)  – PROGRAM PRESENTERAS SENARE I VÅR

PROGRAM FÖR PUBLIK

Festival på hamnplan

Den andra helgen i september välkomnas alla Sveriges sportbilsentusiaster, stora som små, till en folkfest mitt i skärgårdsstaden Västervik. Kalle Moraeus är en man med stora intressen för musik, mat och motor och är dagens festivalvärd! Hela eventet flyttar in i centrum och eventområdet fylls med:

  • Unikt stadsrace som är en njutning för både förare och publik! Som publik får du uppleva bilarna in action, höra motorerna och se bilarna på nära håll i depån.
  • Bilutställning, med Sveriges bilklubbar och sportbilar av alla de slag. Här blandas hundratals klassiska sportbilar med sprillans nya, originalbilar med ombyggda tävlingsbilar. Här kan alla med bilintresse hitta en favorit!
  • Presentation av de mest speciella bilarna, intervjuer med sportbilsprofiler och kända ansikten.
  • Prisutdelning med flera inriktningar på sportbilar – nya som gamla klassiker, ombyggda och “peoples choice”.
  • Matshow och kockduell som med lokala profiler och kändisar! Olika varianter på mat erbjuds under dagen för alla hungriga entusiaster.

Publikinsläpp och entré
Eventområdet på Hamnplan – där bilutställning, stadsrace och alla andra aktiviteter händer under dagen – öppnar kl 10.00 och stänger 17.00.
Entré till eventområdet: 150 kr / person. Under 15 år gratis entre.
Betalning sker kontant, med kort eller med swish.
Det finns två ingångar till eventområdet. Den ena vid skärgårdsterminalen och den andra vid Pampas marina – KARTA EVENTOMRÅDE (kommer närmare inpå eventet)

Parkeringsmöjligheter
Parkering sker i staden på allmänna parkeringar. Kom därför i god tid och förbered Er på att Ni kan behöva gå en liten promenad till eventområdet. Förslag till parkeringar finns markerade på kartan som Ni hitta här – KARTA PARKERING BESÖKARE (kommer närmare inpå eventet)

1. Parkeringshus Västerport. ca 200 m till tävlingsområdet
2. Fängelsetorgets parkering. ca 250 m till tävlingsområdet
3. Parkeringshus Fiskaretorget. ca 500 m till tävlingsområdet
4. Parkeringshus Tullporten Galleria. ca 600 m till tävlingsområdet
5. Stenhamra parkering. ca 900 m till tävlingsområdet
6. Simhallen parkering. ca 900 m till tävlingsområdet

Sportbilskortege genom staden

Under söndagen rullar sportbilar genom staden, med start från Hamnplan kl 13.00. Passa på att se alla bilarna och vinka till alla gästerna från Sveriges bilklubbar innan de beger sig ut på vägarna igen!
Här finner Ni en karta på vilken väg sportbilskortegen åker – KARTA KORTEGE (kommer närmare inpå eventet)

FESTIVALINFORMATION

DATUM: 11-12 sept 2021
PLATS: Hamnen, mitt i staden Västervik

Program för 2021 presenteras senare i vår

BILKLUBBAR

UPPDATERAS LÖPANDE: ANMÄL ER BILKLUBB NU!
Kontakta oss – se nedan på sidan

SAMARBETSPARTNERS

UPPDATERAS LÖPANDE. VILL DU OCKSÅ SAMARBETA MED OSS?
Kontakta Jojje – TVEKA INTE ATT HÖRA AV DIG

KONTAKT

Eventet startades 2010 och drivs av samma engagemang och anda nu som då – att få dela positiva upplevelser är en viktig del av livet! Tillsammans med Torgny och Magnus, gemensamma grundare, och Veronica och Jojje ser vi som  arrangörer fram emot många kommande år av Sportbilsdagen.

Program, boende, bilklubbar:           Partners, utställare, utställning bil:
Veronica Moraeus                                Jojje Svensson
070-373 48 68                                       070-373 48 00
info@driveracademy.se                      info@driveracademy.se

Stadsrace, logistik, tillstånd:             Ambassadör, eventinformation:
Magnus Tofvesson                              Torgny Gunnarzon
070-511 52 51                                        073-331 19 48
magnus@sportbilsdagen.se             torgny@sportbilsdagen.se

BILDER FRÅN FESTIVALEN

VI DELAR MED OSS AV MINNEN –  SEDAN 2010

Här hittar Ni några av alla härliga upplevelser som Sportbilsdagen bjudit på under alla år, sedan 2010 då allt startade. Drivet och engagemanget är detsamma nu som då – att få dela positiva upplevelser är en viktig del av livet! Klicka på bilden nedan och kom vidare till fler minnen att njuta av.