SPORTBILSDAGENS FOTOMINNEN

Sportbilsdagen 2019, med tema: Favorit i repris

2019 var temat ”favorit i repris” då detta var den 10 gången av Sportbilsdagen. Vi hade besök av familjen Ströjer som bland annat visade den Bugatti Veyron ni ser på bilden här brevid.

Som vanligt så fanns många bilar man inte sett i Västervik innan, b.l.a. en Lamborghini Aventador SVJ, en BAC mono och en Saab 93 GT750 Le Mans.

Bland årets tema kan nämnas ll drago ruggente som med sin flygplansmotor återigen besökte oss.

Sportbilsdagen 2018, med tema: Tyska bilar

2018 var temat Tyska bilar vilket naturligtvis gjorde att vi fick se fler BMW, Mercedes och Porsche än andra år. Man kunde nujuta av och höra historien kring både en öppen och en täckt MB300SL för att ta ett exempel.

Stadsracet gick som planerat och kortegen hade ännu mer publik än tidigare. Vid utställningen på söndagen blev vinnarna en Mc-Laren och en MG TC.

Sportbilsdagen 2017, med tema: Amerikanska sportbilar

Årets tema var detta år Amerikanska sportbilar. Callisma och Ford Store visade upp nya bilar både i racet och på utställningen. Lite fler burnouter och mer V8-muller än vanligt detta år, med anledning av temat.

Vid utställningen kunde man självfallet se många Corvetter, Mustanger och andra muskelbilar. Utöver själva temat fanns naturligtvis många andra märken representerade och Ferrari 330P4, F40, Saab Sonett I, Koenigsegg, McLaren mfl ser man ju inte varje dag…

Sportbilsdagen 2016

Stadsracet vanns av Ocke Mannerfelt med en Lagonda Rapier -35, som körde sina heat med 19 hundradelars differens. Dessutom en fin representant för årets tema ”racerbilar”

Besökte man utställningen kunde man se många ovanliga bilar, Koenigseggs prototyp, Ferrari 599 GTO och en Alfa 6C 2500 Super Sport -48 för att nämna några.

Sportbilsdagen 2015

Det här året hade vi ingen formelbil i stadsracet men väl en F1-förare, Marcus Ericsson som körde både Porsche (årets tema) och Alfa Romeo.

Besökte man stadsracet fick man bland annat se Gunnar Dackevall köra en Porsche 904 GTS så som en tävlingsbil ska användas…

Kortegen samlade hela 230 bilar som sågs av mycket publik. På utställningen (och även i stadsracet) kunde man bland annat se Koenigseggs rekordbil, en Ferrari 275 GTB, ca 50 Porsche och en massa andra fina bilar.

Sportbilsdagen 2014

Stadsracet 2014 hade samma utformning på banan och depån som året innan. De flesta bilarna hann köra sina 2 heat innan åska och störtregn tog över. Det här var första gången du kunde se en formelbil i stadsracet.

Att se och höra skillnaden mellan en Dino 246 F1 och en BMW i8 var uppskattat.

Kortegen samlade ca 150 bilar och mycket folk längs vägen. Alla bilar är ju inte med i kortegen så de som besökte utställningen fick se lite till.

FILM 1

FILM 2

FILM 3

Sportbilsdagen 2013

Stadsracet 2013 hade en ny utformning på banan för att få bättre publikupplevelse med en depå och snabbare race. Kortegen utökades och utvalda bilar passerade detta år Lysingsbadet.

Många fina bilar och stor variation både i Stadsracet och på utställningen. Störst ljudupplevelse stod Glenn Billqvist för med sin ll Drago Ruggente som du ser här brevid.

Bilutställningen hade nu en scen där bilar presenterades. Dessutom hade vi världspremiär för elbilen Arrow som har starka Västerviksband.

Sportbilsdagen 2012

Stadsrace och flyguppvisning var de stora nyheterna 2012. I Stadsracet tävlade bilarna på en avlyst bana mitt inne i centrala Västervik. Att få höra och se dessa fantastiska bilar köra mitt inne i staden var mycket uppskattat.

Kortegen samlade ca 100 bilar och drog mycket publik utmed gatorna.

Under söndagen var det sedan utställning som tidigare år och även detta år båtuppvisning, men med flera båtar.
Dagen avslutades med flyguppvisning där Mattias Nyberg flög sin YAK 52.

FILM – åk med i en Tesla Roadster

FILM – Utställning

Sportbilsdagen 2011

2011 var året då bland annat ”hyperbilarna” kom hit. Dvs. ”snäppet ” värre än supersportbilar. Eller vad sägs om Pagani Zonda F Clubsport och Koenigsegg Agera? Dessutom Ferrari Enzo och Lamborghini Diablo GT. En ny MB SLS AMG brevid en MB 300 SL, naturligtvis båda med vingarna uppfällda.

Lördagen började med konbankörning på flygfältet, där man kunde se bl.a. Lotus, Ferrari, Corvette, Maserati, Miata, Koenigsegg mfl. Snabbast var Christer Royard i en Nissan GT-R.

Därefter körde vi kortege genom Västervik med ca 60 bilar och mycket publik. Efter detta fortsatte vi med grillkväll vid Gränsö Slott och ca 100 deltagare. Under kvällen fick vi en exklusiv förhandsvisning av bilarna i eventhallen.

Under söndagen var det utställning med 150 bilar, motorsprängning och tuff båtuppvisning.

Vinnare i klassen finaste bil 1989 eller äldre blev:
Hans Gottfarb med en MG TC. (bild till höger)
Hans vann en Mr.Cap behandling av sin bil.

Vinnare i klassen finaste bil 1990 och nyare blev:
Jussi Lehikoinen med en Dodge Viper
Till höger ser du bild på tavlan som Jussi vann.

Sportbilsdagen 2010

Sportbilsdagen började 2010 med en grillkväll på fredagen där deltagarna intog god mat utanför slottet och sedan fick en presentation av elbilen Tesla Roadster.

Lördagen som var själva utställningsdagen började med en regnskur, men därefter klarnade vädret upp och blev riktigt bra. Ett sjuttiotal bilar visades upp och under dagen pratade Johannes Gardelöf med bilägare som fick berätta om sina bilar. Publiken röstade på finaste bilar och priserna gick till:

1. Porsche 356
2. MG TD -50
3. Corvette -61

EVENT 2019

EVENT 2018

EVENT 2017

EVENT 2016

EVENT 2015

EVENT 2014

EVENT 2013

EVENT 2012

EVENT 2011

EVENT 2010