SPORTBILSDAGEN – EN FOLKFEST MITT I STAN

Dagen för stora och små som älskar sportbilar!

Välkommen till Sportbilsdagen – en folkfest där det är publiken och sportbilsägarna tillsammans skapar den härliga stämningen i skärgårdsstaden Västervik. Här kan du njuta fullt ut av sportbilar, mat och andra upplevelser.

I år kan vi äntligen slå upp portarna igen med massor av spännande inslag och nyheter – för staden, mitt i staden!

PUBLIK: ALLT FÖR DIG SOM GILLAR SPORTBILAR!

PROGRAM 2023 PRERSENTERAS HÄR i JANUARI

Sportbilsfestival med stadsrace – LÖRDAG

Första helgen i september välkomnas alla Sveriges sportbilsentusiaster, stora som små, till en folkfest mitt i skärgårdsstaden Västervik. Hela eventet flyttar in i centrum och eventområdet vid hamnplan fylls med:

 • Unikt stadsrace som är en njutning för både förare och publik! Som publik får du uppleva bilarna in action, höra motorerna och se bilarna på nära håll i depån.
 • Bilutställning, med sportbilar av alla de slag. Här blandas klassiska sportbilar med sprillans nya, originalbilar med ombyggda tävlingsbilar. Här kan alla med bilintresse hitta en favorit!
 • Alla sportbilar på plats har chans att vinna priset – Årets finaste bil. En nyare och en äldre modell vinner varsitt pris!
 • Lokala ungdomar visar upp sina bilar och  tävlar om priserna: Tjust best modified, Tjust best EPA och Tjust säkraste EPA
 • Vi live-sänder också allt som händer på plats (Facebook/Youtube) med intervjuer med sportbilsprofiler, on-boardkameror, presentationer av speciellt inbjudna gäster och deras unika bilar!
 • Hamnplan erbjuder även god och varierad mat för alla hungriga entusiaster.

Publikinsläpp och entré
Eventområdet på Hamnplan – där bilutställning, stadsrace och alla andra aktiviteter händer under dagen – öppnar kl 10.00 och stänger 16.00.

Entré till eventområdet: 100 kr vuxen och barn under 12 år gratis. Vi vill verka för ett återkommande, trevligt och öppet event tillgängligt för alla. Entrén till eventområdet är vid skärgårdsterminalen.
Betalning sker i första hand med Swish för att undvika köer. Betalning med kort och kontant är även möjligt.

Parkeringsmöjligheter
Parkering sker i staden på allmänna parkeringar. Kom därför i god tid och förbered Er på att Ni kan behöva gå en liten promenad till eventområdet.

 • Parkeringshus Västerport. ca 200 m till eventområdet • Fängelsetorgets parkering. ca 250 m till eventområdet
 • Parkeringshus Fiskaretorget. ca 500 m till eventområdet • Parkeringshus Tullporten Galleria. ca 600 m till eventområdet
 • Stenhamra parkering. ca 900 m till eventområdet • Simhallen parkering. ca 900 m till eventområdet

Sportbilskortege genom staden – Söndag

Under söndagen rullar sportbilar genom staden, med start från Hamnplan kl 10.30. Passa på att se, fota, filma och vinka till alla bilarna och gästerna från Sveriges bilklubbar innan de beger sig ut på vägarna igen!

Här kommer kartan för kortegen 2023 presenters närmare inpå eventet.

SPORTBILSÄGARE: VÄLKOMNA TILL EN HÄRLIG WEEKEND I VÄSTERVIK

Vi välkomnar Er sportbilsägare till en weekend i Västervik, Ostkustens pärla, där vi besöker smakprov från Tjust skärgård – både kultur, traditioner och nya spännande satsningar! Helgpaketens detaljerade innehåll, priser och bokningsmöjligheter presenteras här nedan.

PROGRAM WEEKEND

Presenteras här under januari 2023

Välkomna att välja på våra två weekendpaket, som innehåller fint värdskap, boende på Stadshotellet samt många upplevelser kring mat, musik, mående och motor!

Start paket 1
 • Torsdag – Försmak av Tjust
  18.00 Välkommen till Tjust!
 • Fredag – Tjust nu och då
  09.30 – 16.00 Sportbilstur i bygden
Start paket 2
 • Fredag – Välkommen till Sportbilsdagen i Västervik

 • Lördag – Sportbilsfest på Hamnplan

 • Söndag – Sportbilskortege i Västervik

BOKA ERT PAKET – ÖPPNAR UNDER JANUARI 2023

Begränsat antal paket för att behålla den nära och genuina stämningen.

Pris paket 1 (torsdag-söndag) enkelrum:

Pris paket 1 (torsdag-söndag) dubbelrum:

Pris paket 2 (fredag-söndag) enkelrum:

Pris paket 2 (fredag-söndag) dubbelrum: 

Pris paket 3 (lördag):

SPORTBILSÄGARE: ANMÄLAN TILL ENDAST UTSTÄLLNING & KORTEGE

ANMÄLAN ÖPPNAR NÄRMARE INPÅ EVENTET

Sportbilsägare från trakten erbjuds att deltaga i lördagens utställning och söndagens kortege. För att deltaga i utställningen måste en anmälan göras i formuläret nedan. Föranmälda bilar ställer ut sin bil utan entréavgift.

FESTIVALINFORMATION 2023

PUBLIK
DATUM: Lördagen 2-3 sept 2023

PROGRAM 2 sept: Publikt event under lördagen på Hamnplan och Skeppsbrokajen 10.00 – 16.00

Detaljerat program kommer närmare inpå eventet.

EVENTOMRÅDE: Du kommer gående till eventet och entrén sker på Hamnplan, vid Skärgårdsbåtarna. Se karta HÄR: PUBLIKENTRE

ENTRÈ: 100 kr vuxen och barn under 12 år gratis. Betalning sker i första hand med Swish för att undvika köer. Betalning med kort och kontant är även möjligt.

PROGRAM 3 sept: Sportbilskortege genom staden under söndagen med start från hamnplan 10.30. Karta på kortegevägen kommer att finnas här närmare inpå eventet.

ÖVRIG INFO: Under dagen kan det i bland höga ljud förekomma. Ta med Er öronproppar eller hörselskydd till barn vid behov. Tänk även på detta om Ni önskar ta med hundar in på området.

SPORTBILSÄGARE – WEEKEND
DATUM: 31 augusti – 3 sept 2023
PROGRAM: Sportbilsägare erbjuds helgpaket med mat, musik och aktiviteter från torsdag till söndag. Programmet och möjlighet för bokning kommer under januari månad 2023. Självklart ingår bästa utställningsplats på lördagen och söndagens kortege i paketet.

SPORTBILSÄGARE – UTSTÄLLNING, FESTIVALKVÄLL LÖRDAG OCH KORTEGE
DATUM: 2-3 sept 2023
PROGRAM: Sportbilsägare från trakten erbjuds ett paket med deltagande i lördagens utställning, en underbar festivalkväll med mat, musik och härliga likasinnade samt och plats i söndagens kortege. Möjlighet till köp av detta paket och mer information kommer här under januari månad.

SPORTBILSÄGARE – ENDAST UTSTÄLLNING OCH KORTEGE
DATUM: 2-3 sept 2023
PROGRAM: Sportbilsägare från trakten erbjuds att deltaga i lördagens utställning och söndagens kortege. Möjlighet att anmäla sig kommer här under januari månad. Föranmälda bilar ställer ut sin bil utan entréavgift.

SAMARBETSPARTNERS

UPPDATERAS LÖPANDE. VILL DU OCKSÅ SAMARBETA MED OSS?
Kontakta Jojje – TVEKA INTE ATT HÖRA AV DIG

KONTAKT

Eventet startades 2010 och drivs av samma engagemang och anda nu som då – att få dela positiva upplevelser är en viktig del av livet!

Tillsammans med Torgny och Magnus, grundare av eventet, och Veronica och Jojje ser vi som arrangörer fram emot många kommande år av Sportbilsdagen.

Partners, utställare, utställning bil: Göran ”Jojje” Moraeus Svensson
070-373 48 00
Goran@driveracademy.se

Program, boende: Veronica Moraeus
070-373 48 68
Veronica@driveracademy.se

Stadsrace, logistik, tillstånd: Magnus Tofvesson
070-511 52 51
magnus@sportbilsdagen.se

Ambassadör, övrig eventinformation: Torgny Gunnarzon
073-331 19 48
torgny@sportbilsdagen.se

Frågor om program, boende, partners, utställare:

Frågor om stadsrace, logistik, tillstånd:

BILDER FRÅN FESTIVALEN

VI DELAR MED OSS AV MINNEN –  SEDAN 2010

Här hittar Ni några av alla härliga upplevelser som Sportbilsdagen bjudit på under alla år, sedan 2010 då allt startade. Drivet och engagemanget är detsamma nu som då – att få dela positiva upplevelser är en viktig del av livet! Klicka på bilden nedan och kom vidare till fler minnen att njuta av.